StartBank 

Betongelementforeningen

 

Halfen AS - Grønt Punkt

>

ZEMDRAIN© forskalingsduk

Produkt Informasjon

- med kontrollert permeabilitet forlenger betongens levetid

Den vanligste årsaken til degradering av betongkonstruksjoner er dårlig betongoverflate. Zemdrain® forskalingsduk er en enkel og effektiv metode for å produsere en porefri, tett overflate, med lav permeabilitet i betongoverflaten.

Resultatet er økt beskyttelse av armeringen og betongen mot angrep fra aggressive elementer.


Hvordan fungerer Zemdrain forskalingsduk

Zemdrain forskalingsduk festes til overflaten på forskalingen og betong fylles i forskalingen og vibreres som normalt. Gjennom denne prosessen vil forskalingsduken beholde sementpartiklene, men slippe ut overskuddsvann og luft. Dette sikrer en meget tett og hard betongoverflate som gir forlenget levetid.

Nylig forskning har vist at man uavhengig av betongstyrke, betongtype eller tilsetningsstoffer alltid vil ha den mest holdbare betongen i de ytterste 20 mm av overflaten ved bruk av Zemdrain forskalingsduk, pga.:

  • Tilnærmet porefri overflate
  • Økt konsentrasjon av sementpartikler i overflaten, redusert vann/sement ratio, resulterer i lav porøsitet, lav permeabilitet i overflaten som er meget tett og 20 % hardere. Dette gir økt motstand mot karbonatisering, klorider, fryse/tine sykluser og slitasje.
  • Ingen forurensing av overflaten siden formolje ikke er brukt.
  • En godt herdet overflate

Tips en bekjent om denne artikkelen

Design by InBusiness | Powered by i-tools.no